Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли твърденията, че Европа държи

...
Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли твърденията, че Европа държи
Коментари Харесай

Брюксел: Очите ни не са затворени за събитията в България

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли изказванията, че Европа държи очите си затворени за събитията в България, съобщи БНР.

Отговорът бе на питане за думите на президента Румен Радев, че Eвропа няма право да гледа протичащото се в страната ни с " `широко затворени очи ".   " Сега, когато българите са на площадите, Европа няма право да гледа България с необятно затворени очи. Съюзът има потребност от демократична България, България на закона, на правилата и разпоредбите ", съобщи президентът в събота и изиска оставката на държавното управление и на основния прокурор. ​​

" Няма да разясняваме характерните събития, които стават в България ", означи Мамер и добави: " Колкото до цялостния метод на Европейски Съюз и на комисията за върховенството на закона в България и другите страни, както знаете, имаме задействан развой, този на Механизма за съдействие и инспекция ". Говорителят на Европейска комисия съобщи, че този механизъм механически съществува.

" Това е нашият инструмент, посредством който следим обстановката с върховенството на закона, по-специално в България. Нищо не се е трансформирало в тази тенденция. Така че в реалност очите ни не са необятно затворени ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР